Gezonde dagelijkse gewoonte

Een Gezonde Gewoonte,daarmee bedoel ik, elke dag een klein cadeautje voor jezelf.En je kunt jezelf zoveel geven in maar een paar minuten van je dag. Een dag die vaak gevuld is met geven naar buiten toe. Werken voor, zorgen voor, inspelen op, bewegen naar, denken over en ga zo maar door.Ik doe nu 75 dagen lang ( na 75 dagen schijnt een gewoonte ingesleten te zijn) elke dag 6 minuten de Healing Code. Het voelt als een weldaad, een moment waarin ik helemaal wordt opgeladen en liefdevolle energie door me heen voel stromen.

Lees meer »

Uit je hoofd, in je lijf met Aroma Touch

Aroma Touch is een fantastisch concept, waarbij de essentiële oliën van dōTERRA middels een heerlijke massagetechniek worden aangebracht.Maar Aroma Touch is meer dan dat. Aroma Touch stimuleert je energiezones en herstelt de balans in je lichaam.De eerste pure essentiële oliën die worden in gemasseerd zijn Lavendel en Balance en zorgen voor stressvermindering.Vervolgens zorgen Tea Tree en On Guard voor het versterken van je immuunsysteem. De Aroma Touch olie en Deep Blue werken ontstekingsremmend en spierontspannend. Als laatst de Pepermunt en Wilde Sinaasappel voor vitaliteit, energie en verkwikking.De essentiële oliën zijn van dōTERRA (lees hier meer) worden in de meest pure vorm gedestilleerd wat wil zeggen dat ze zonder toegevoegde vulstoffen of schadelijke verontreinigingen zijn. Planten maken aroma’s aan om zelf in homeostase/ balans te blijven. Dr. David Hill heeft een aanrakingstechniek ontwikkeld waarbij deze essentiële oliën optimaal doorwerken in het lichaam. De rug, achterkant hoofd en de voeten worden hierbij gemasseerd. Een Aroma Touch behandeling duurt ongeveer drie kwartier.

Lees meer »

Balans voor 2024

Het begin van een nieuw jaar! Speciaal voor een ieder die nieuwsgierig is wat je allemaal voor stapjes kunt zetten om meer in balans te zijn. Nu een prachtige kans! Bovenstaand overzicht heb ik in een bestand uitgewerkt en geeft je veel informatie over de verschillende onderwerpen. En het belangrijkste, je kunt er meteen mee aan de slag.Gun jezelf een leefstijl die zorgt voor meer energie en een kloppend binnengevoel.Alles wat je hoeft te doen is even een mailtje sturen naar mij, esther@binnengevoel.nl, en je krijgt gratis en geheel vrijblijvend het document doorgestuurd. Gewoon omdat ik graag deze kennis wil delen en ieder een energiek en blij 2024 gun.

Lees meer »

Verbeter je gezondheid met Keltisch zeezout

Verbeter je gezondheid met Keltisch zeezout Wanneer ik weer nieuwe energie wil opdoen en wat wil leren luister ik naar mijn favoriete dokter: Dr. Zach Bush. Dr. Zach Bush is Amerikaanse arts en onderzoeker en internationaal spreker. Vooral de invloed van de omgeving op onze gezondheid is een speerpunt van hem. Ik vind hem geniaal.

Lees meer »

Last van heftige emotionele reacties? Gebruik EFT

Heb je al eens van EFT gehoord?EFT staat voor emotional freedom techniques, het bevrijdt je dus van heftige emoties. Het is gemakkelijk aan te leren en je kunt dit thuis in een paar minuutjes doen en herhalen. Wanneer gebruik je EFT?Heb je dat je bij bepaalde gebeurtenissen buitengewoon emotioneel wordt. Wanneer een bepaalde overtuiging in jou door iemand wordt genoemd je bijvoorbeeld in huilen uitbarst. Of er veel boosheid opkomt bij bepaalde vergelijkbare situaties. Stel je hebt ruzie met een persoon en deze ruzie valt niet op te lossen. Maar toch ben je in een situatie dat je deze persoon telkens weer tegenkomt. Of je hebt de overtuiging dat je eenzaam bent en wanneer hier iemand jou direct op bevraagd barst je in huilen uit. Het komt vaak voor dat je iets vanuit vroeger nog niet hebt verwerkt en dit in je huidige leven bij bepaalde triggers telkens naar voren komt. Hoe werkt EFTEFT werkt vanuit het principe dat door jouw meridianen energie stroomt. Door teveel negatieve gedachtes kunnen hier blokkades in optreden. Door EFT laat je deze energie weer stromen. Hoe weet je waar jouw emotionele blokkades liggen? Tijdens een Sensi-behandeling komen we hier vaak via acupressuur achter maar soms weet je dit ook al vanuit het dagelijks leven. Om een voorbeeld te noemen, wanneer iemand iets kleins tegen je zegt waardoor je het gevoel hebt dat je niet welkom bent dat je meteen boos wegloopt. Terwijl je rationeel gezien wel weet dat degene dat vast niet zo naar jou bedoeld. Wanneer je merkt dat je dit iedere keer doet zit hier een negatieve overtuiging die je erg emotioneel maakt.Hoe werkt EFT?Je benoemt deze negatieve ervaring tijdens de EFT en beleeft het daardoor opnieuw alleen heb je gelijktijdig een mechanische beïnvloeding van je onbewuste zenuwstelsel waardoor je dit energetisch neutraliseert. Je zorgt er dus voor dat je veel minder emotioneel wordt bij een bepaalde ervaring.EFT is ook fantastisch om te gebruiken voor kinderen. Bijvoorbeeld bij bedplassen, bepaalde angsten of verlegenheid. Helpt EFT voor mij?EFT is helemaal geslaagd wanneer een emotie eerst voelt als een 10 en vervolgens afneemt naar 0 of 1. En je weet pas of het werkt wanneer je het hebt geprobeerd. Voor de een wel en de ander niet. Het is onschuldig, makkelijk aan te leren en je kunt dit thuis toepassen.Mocht je interesse hebben, neem contact op dan leer je dit tijdens een behandeling of krijg je van mij een handleiding toegestuurd.

Lees meer »

Welkom weerstand

Nu in de herfsttijd kun je heerlijk door de regen en wind fietsen. In plaats van te balen kun je ook zeggen: “welkom weerstand”. Dit is heel goed voor mijn gezondheid, dus helemaal prima, laat maar komen warrig haar en natte kleding.Weerstand maakt je weerbaar en zorgt voor groei. Ik moet dan altijd denken aan van die perfecte plantjes die je soms in een woonboulevard ziet. Ze zijn echt, maar zijn zo perfect dat ze van plastic lijken. Ze zijn vast onder de meest ideale omstandigheden opgegroeid. Zonder wind en regen, maar heerlijk warm in een kas. Eenmaal thuis bij jou buiten op het dakterras of in je tuin zijn de omstandigheden niet ideaal en verandert je perfecte plantje in een slap of dood plantje.Dan misschien beter een plant die gewoon buiten is opgekweekt en al wel tegen een stootje kan.Zowel op geestelijk vlak als lichamelijk vlak is het mooi jezelf te trainen door de weerstand welkom te heten. En ook eens wat weerstand op te zoeken. Wanneer de omstandigheden dan eens goed tegenzitten ben je beter bestand tegen een stoot.

Lees meer »

Leef jij met een conflict?

Het gebogen figuur draagt een lampje mee waarvan de bedrading in conflict is, blije personages staan rechtop met goede bedrading. Getekend door Jesse Riphagen - @JoszuArt

Lees meer »

Luisteren

Luisteren, doen we dat eigenlijk wel goed genoeg? Luisteren, kan ik dat eigenlijk wel? Het valt mij op, nu zo met de verkiezingen in aantocht, dat er in de politiek volgens mij weinig echt naar elkaar geluisterd wordt. Maar goed, de politiek daargelaten, wanneer we gewoon in ons eigen dagelijkse leven kijken, kunnen we een hele wereld ontdekken achter dit ene werkwoord.

Lees meer »

Bevrijd jezelf van innerlijke stress en verbeter je gezondheid

Wat houdt je nu gezond en vitaal? Dat is je zelfgenezend vermogen! Je lichaam is prima in staat allerlei gifstoffen, (verkeerde)bacteriën, ongelukkige vallen te genezen. Met een goedwerkend zelfgenezend vermogen kun je allerlei uitdagingen aan, ben je flexibel. Ook op geestelijk vlak kun je incasseren. Als je je lichaam als weegschaal voor je ziet, is het telkens opnieuw in staat weer in balans te komen, mits je zelfgenezend vermogen maar optimaal functioneert.Maar…......vaak hapert dit zelfgenezend vermogen!!

Lees meer »