Ga je beter voelen, door meer te voelen

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 14:37

Weg van je gevoel   - getekend door Jesse Riphagen @ JozuartBij je gevoel


Sta je weleens stil bij je gevoel gedurende de dag? Vaak vinden we dit moeilijk en vluchten nogal eens weg voor ons gevoel. Herken je vluchtgedrag zoals te blijven rennen en vliegen, druk te zijn? Een manier om je gevoel te onderdrukken kan ook zijn door te eten, verslavende middelen te gebruiken, teveel werk, gedachteloos scrollen op je telefoon.
De kunst is om dit niet te doen. Laat je gevoel er zijn. Dat is het begin. Ook al is dit een depressief of neerslachtig gevoel, voel je boosheid of verdriet. Dit leeft in jou en mag er zijn.

Hoe kom je bij een goed gevoel?
Wil je je beter voelen (voor de langere termijn) dan zal je moeten beginnen bij het afdalen naar je gevoel van nu. Je gevoel de ruimte geven. Vanuit een stress-toestand in drukte en afleiding kom je hier niet.
Het enige constante in het leven is dat alles verandert, dus wees niet bang dat je je altijd verdrietig of naar blijft voelen. Laat je gevoel er zijn, durf helemaal bij jezelf te zijn. En dan verandert dit gevoel weer. Als alles er mag zijn geef je jezelf de ruimte en gaat door je heen wat door je heen moet gaan. Natuurlijk is deze weg voor iedereen anders en gaan we deze weg telkens opnieuw.

 

Het is ook een vorm waarin je liefde geeft aan jezelf. Je zou voor een ander wellicht wel een luisterend oor zijn als diegene verdrietig is. Geef jezelf ook een luisterend oor. Ook al is niet helemaal duidelijk wat je nu precies voelt.

Door je gevoel toe te laten en ruimte te maken voor jezelf wordt je je ook bewust van je overtuigingen. Bijvoorbeeld, ‘ik sta er altijd alleen voor’, ‘ik moet perfect zijn voor de omgeving’. En dan kun je jezelf afvragen of dit ook daadwerkelijk zo is. Vaak besef je je dat geliefden of je omgeving het best wel goed met je voorheeft maar je je misschien zelf afsluit.


Je voelt zo op de langere termijn weer de verbinding met het grotere geheel om je heen. Het mysterie van het leven, de mensen om je heen. En dit geeft een fijn en gelukkig gevoel.

Binnengevoel staat voor je gevoel van binnen en helpt je in een staat om bij je gevoel je komen. Tijdens een behandeling kom je allereerst meer in je lijf en ga je voelen, daarnaast worden blokkades helder en worden deze vanuit je lijf opgeheven. Je ervaart meer rust en komt dichterbij jezelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.