Maak tijd om zielsvullend alleen te zijn

Gepubliceerd op 10 november 2023 om 11:34

Getekend door Jesse Riphagen - @JoszuArt


Solitude en Loneliness
In het Engels heb je de mooie term Solitude. Je kunt hierin het woord Soul (ziel) ontdekken. Je hebt tijden van Solitude nodig. Tijd doorbrengen met jezelf. Tijd om je ziel te laten vullen. Tijd om te voelen zonder oordeel maar wel je gevoel er te laten zijn.

Solitude is een tegengesteld alleen-zijn van Loneliness. Loneliness staat voor eenzaamheid. Je mist de verbinding. Je voelt je afgesloten van de wereld/ het grotere geheel om je heen. Solitude daarentegen maakt dat je je juist openstelt voor de verbinding met het grotere geheel, de wereld om je heen.

Wat is de vertaling van Solitude?
De vertaling voor Loneliness is eenzaamheid maar wat is nu een goede vertaling voor Solitude? Dit is een positief alleen zijn, je kunt dit natuurlijk gewoon alleen zijn noemen. Maar misschien is zielsvullend-alleen-zijn wel een mooie vertaling.

Gun jezelf tijd om zielsvullend alleen te zijn. Niet in afgescheidenheid door op je telefoon concurrerend te gluren naar de carrière van een ander, maar door je te verbinden. Een mooi lied, kijkend naar de sterrenhemel, wandelend in de natuur, het licht om je heen. Gewoon jezelf toe te laten, te zijn en verder niets.

Binnengevoel helpt om weer dicht bij jezelf te komen. Je lichaam te voelen. Blokkades en negatieve overtuigingen op te sporen zodat je deze op kunt ruimen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.