Verbeter je gezondheid met Keltisch zeezout

Gepubliceerd op 8 december 2023 om 11:50

Verbeter je gezondheid met Keltisch zeezout

Wanneer ik weer nieuwe energie wil opdoen en wat wil leren luister ik naar mijn favoriete dokter: Dr. Zach Bush. Dr. Zach Bush is Amerikaanse arts en onderzoeker en internationaal spreker. Vooral de invloed van de omgeving op onze gezondheid is een speerpunt van hem. Ik vind hem geniaal.

Nu dan, Keltisch zeezout. Aangezien ik in de opleiding Sensitherapie ook de voordelen van dit product leerde kennen, was ik benieuwd naar de mening van Zach Bush hierop.

Wat is Keltisch zeezout?
Keltisch zeezout is natuurlijk zout en is door zon en wind gedroogd i.p.v. toevoeging van chemicaliën. Het bevat ook een percentage water, daarom is het wat nat. Keltisch zeezout heeft een veel rijkere samenstelling aan mineralen dan ‘gewoon’ keukenzout. Naast natrium en chloor (gewoon keukenzout bevat alleen deze 2 elementen) bevat natuurlijk zout ook, magnesium, kalium, calcium, en vele (70) andere mineralen in lagere percentages. Er wordt daarom wel gezegd dat Keltisch zeezout niet slecht voor je bloeddruk is omdat het geen water onttrekt maar juist zorgt voor hydratatie.

Sinds de opleiding Sensitherapie eten we hier dagelijks Keltisch zeezout bij het eten. Nu vertelde Zach Bush mij ook de super goede werking ervan en bovendien zijn eigen gebruik. Zijn tips:

  • Gebruik bij het eten altijd Keltisch zeezout i.p.v. het ‘gewone’ keukenzout
  • Beperk sterk bewerkt voedsel waar veel ‘gewoon’ zout inzit zoals pizza, snacks, vleeswaren.
  • Neem af en toe een zout bad (douchen met ons ‘dode’water onttrekt juist vocht) of zwem in de zee ;)
  • Drink elke dag 2 glazen water met Keltisch zeezout en liefst eerst hier een uitgeperste halve citroen of limoen aan toegevoegd.

Allemaal hele fijne tips, al vind ik het drankje met citroen en zeezout verre van smakelijk, yekkk!! Maar mocht je last hebben van een hoge bloeddruk bijvoorbeeld zou ik bovenstaande tips zeker proberen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.