Laat je dag niet verpesten

Gepubliceerd op 7 maart 2024 om 11:18

Een nieuwe dag is weer een nieuw avontuur.

Hoe start jij je dag?
En hoe sluit je de dag af?
Ben je blij met je dag, tevreden of baal je, heb je er een slecht gevoel over?

Welke twee dingen kunnen je dag verpesten?
Er zijn twee belangrijke dingen die je dag kunnen verpesten:

Het eerste ding
Trap er niet in zou ik willen zeggen.
Teveel verwachten, wanneer je een takenlijst hebt staan die wat veel vraagt, verwacht van andere mensen dat ze aan jouw plaatje voldoen en meewerken in hoe jij het wil, van jezelf verwacht dat je en sociaal en perfect en hardwerkend efficiënt en ook nog met een goed uiterlijk voor de dag moet komen… hmmm…

Laat de dag open op je af komen, alles wat je mag ontvangen aan ervaringen is een cadeau, de ander op je weg, wat je kunt betekenen, toevoegen op een moment, wat je mag leren van jezelf, van je omgeving.

Het tweede ding
Te veel vergelijken, we kijken als mensen om ons heen. En nu met social media erbij kun je je laten verleiden om jezelf met anderen te vergelijken. En dan zijn er natuurlijk altijd anderen die beter zijn in dit of dat. Maar we hebben allemaal onze kwaliteiten en juist die verschillen maken ons als mensheid een mooie mix. Kijk naar kinderen, de één zit lekker stil in de klas te werken en de ander maakt grappen, weer eentje kan niet stil zitten en rent het liefst, een ander verliest zich in een kunstwerk, en weer een kind is zo aandoenlijk en houdt van knuffelen. Het is allemaal prachtig en nodig.

Dus begin je dag

 

Zonder verwachtingen en zonder te vergelijken,

Maar beleef en ervaar, je bent prima zoals je bent.

Je leeft!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.