Bevrijd jezelf van innerlijke stress en verbeter je gezondheid

Gepubliceerd op 22 augustus 2023 om 10:31

Wat houdt je nu gezond en vitaal?

Dat is je zelfgenezend vermogen!
Je lichaam is prima in staat allerlei gifstoffen, (verkeerde)bacteriën, ongelukkige vallen te genezen. Met een goedwerkend zelfgenezend vermogen kun je allerlei uitdagingen aan, ben je flexibel. Ook op geestelijk vlak kun je incasseren. Als je je lichaam als weegschaal voor je ziet, is het telkens opnieuw in staat weer in balans te komen, mits je zelfgenezend vermogen maar optimaal functioneert.

Maar…......vaak hapert dit zelfgenezend vermogen!!

Een belangrijke oorzaak: Stress!!

Uit veelvuldig onderzoek blijkt dat stress de nummer 1 oorzaak van ziekte is. Bruce Lipton (beroemd celbioloog) stelt zelfs dat 95% van ziekte wordt veroorzaakt door stress. Stress maakt namelijk dat je lichaam in een vecht-vlucht reactie komt. De toevoer van zuurstof, voeding, mineralen naar de cellen en de afvoer van gifstoffen staat op stop/ een laag pitje. Omdat op dat ‘levensbedreigende’ moment alles naar een vecht-of vluchtreactie moet gaan. Je adrenaline neemt toe, en daarbij gaan je hartslag en bloeddruk omhoog. Zo gebeurt er nog wel meer natuurlijk. In ieder geval holt het zelfgenezend vermogen achteruit. Er is bijvoorbeeld geen energie meer voor een goede spijsvertering, opbouw van cellen etc.

Nu is dat niet zo erg als er sprake is van korte duur. Maar wat blijkt, veel mensen hebben last van chronische diepgewortelde stress.

 

En waar komt die stress vandaan? Uit onderzoek blijkt dat stress voor zo’n 90% wordt veroorzaakt door je onbewuste/ negatieve overtuigingen. Deze heb je in het verleden opgebouwd.

Ga maar eens na bij jezelf. Misschien herken je het gevoel wel op je werk of in je gezin dat je het allemaal perfect moet doen, anders …..

Vroeger als kind was je veiligheid alles, dus je ervaring kan best zijn geweest dat je het allemaal goed moest doen anders kregen je ouders misschien ruzie.

En wanneer deze stress dus lang aanhoudt in je lijf heb je geen tijd om te herstellen. Je organen lijden hieronder en ergens breekt de zwakste schakel en je wordt ziek.

Maar hoe kom je van deze chronische stress af?

Dat lijkt nog niet zo eenvoudig. Immers even bedenken dat je niet zo perfect hoeft te zijn, helpt niet. Want voor je het weet ben je weer in een situatie waarbij je onbewuste automatisch op deze manier reageert. Heel logisch want het is opgeslagen in je celgeheugen, juist om je te beschermen. En dat is wat je doet natuurlijk, jezelf beschermen.

De Healing Code
Maar misschien kan het toch wel heel eenvoudig zijn. En ook nog eens best fijn om te doen. En dan ook maar 6 minuten per dag.
Een manier die mij aanspreekt om je chronische stress aan te pakken/ om te vormen is de Healing Code van Dr. Alexander Loyd. Ben je nieuwsgierig, ik raad je aan zijn boek te lezen, filmpjes te kijken en dan kun je snel aan de slag.
Omdat ik zelf totaal gefascineerd hierover raakte heb ik een samenvatting van het boek gemaakt. Heb je interesse stuur een mailtje en dan stuur ik je de samenvatting gratis door.

En dan hoop ik, dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt. Wat zou het voor je betekenen wanneer je geen/nauwelijks meer chronische stress ervaart. En je lichaam alle energie kan gebruiken voor goede relaties en doen waar je gelukkig van wordt.

 

Binnengevoel kan je helpen bij een nieuwe start, afvoer van gifstoffen, losmaken van emoties. En ontdekken waar jouw blokkades/ negatieve overtuigingen/ thema’s liggen. Binnengevoel helpt met extra energie door aromatherapie. Daarnaast krijg je tips en adviezen voor energetische oefeningen zodat je thuis ook aan de slag kunt om je innerlijke stress te verminderen.

Reactie plaatsen

Reacties

Marion Schmidt
3 maanden geleden

HI Esther,
Ik ben wel geïnteresseerd in de samenvatting van het boek over de Healing Code.
Groetjes van Marion