Sensitherapie

'een holistische benadering'

Dit maakt dat Binnengevoel kijkt naar jou als geheel, niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel. Daarbij is er een wisselwerking tussen al deze aspecten. Sensitherapie werkt vanuit een protocol waarbij duidelijk wordt op welk vlak blokkades liggen en welke behandeling het meest effectief is.

Sensitherapie zorgt voor ontgifting en het stoppen van toevoegen van gifstoffen in het lichaam. Het helpt in opheffen van (emotionele) blokkades en brengt een bewustzijnsproces op gang.

Wanneer je last hebt van chronische stress kan dit komen door bepaalde negatieve overtuigingen die je vroeger hebt geleerd (waarschijnlijk om je destijds staande te kunnen houden). Of je hebt bepaalde emoties niet geuit waardoor deze opgeslagen liggen in je lijf en ervoor zorgen dat bepaalde organen minder energie krijgen. Dit heeft weer invloed op je hormoonhuishouding. Zo heeft alles met elkaar te maken. 

Het helpt al enorm om bewust te worden waar bij jou blokkades liggen. Misschien zit je veel in je hoofd en is het belangrijk te aarden. Of heb je buikklachten omdat bepaalde emoties zijn weggedrukt en mag je hier ruimte voor maken. Wordt je erg emotioneel bij een bepaalde situatie die telkens terugkomt in je leven. Vaak kom je in een vicieuze cirkel terecht omdat je met minder energie ook geen zin hebt de dingen te doen die juist helpend zijn, of juist meer negatieve gedachtes krijgt omdat je teleurgesteld raakt in jezelf. Dit is heel logisch, maar dan juist zo belangrijk om een stap in de positieve richting te zetten.

Mijn doel is om jou weer aan het roer te laten staan van je eigen gezondheid en 'binnengevoel'. 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Met een biosensor meet ik uit welke behandeltechniek(en) we toepassen. We werken op een behandeltafel en kleding blijft gewoon aan. Het mooie is dat snel zichtbaar is wat voor jou als eerst belangrijk is. Binnen 1 behandeling komen verschillende technieken of protocollen aan bod. Onderstaand een overzicht:

  • Ontgifting/ allergiemeting - Dit zorgt ervoor dat tijdelijke gifstoffen niet meer in het lichaam komen. 
  • EFT - Emotional freedom techniek, deze techniek zorgt voor het vrijmaken van emotionele lading.
  • Drukpuntmassage - Achterliggende thema's waar blokkades op liggen worden aangesproken.
  • Etherische olie meting - Een voor jouw unieke etherische olie wordt samengesteld en toegepast voor meer energie aan bepaalde organen. 
  • Burn-out protocol - Massage voor stress ontlading en opheffing blokkades en uitmeten van een dieet of bepaalde orthomoleculaire preparaten. 
  • Holistic Pulsing - Holistic Pulsing is het wiegen van het gehele lichaam waardoor diepe ontspanning ontstaat en je de verbinding met je lijf herstelt.  
  • Belly protocol
  • Verschillende technieken om te aarden, in harmonie te komen, lichaam en geest te verbinden, de energiebalans te herstellen. 

 

Kortdurend en effectief
Sensitherapie wil effectief zijn door het goede van verschillende technieken met elkaar te combineren. We gaan uit van 3 tot 4 behandelingen. 


Hooggevoelig


Sensitherapie ondersteunt bij hooggevoeligheid. 

Wanneer je hooggevoelig bent, komen prikkels van buitenaf heftiger bij je naar binnen en ervaar je meer en intenser dan anderen. Juist voor een hooggevoelig persoon is het belangrijk dat je je lichaam en geest in balans houdt zodat je in je omgeving goed kunt functioneren.

Op die manier kunnen jouw kwaliteiten zoals wellicht creativiteit, het aanvoelen van de ander, details zien, floreren. Prachtige kwaliteiten die juist gezien mogen worden!


Ontspannend, voedend, helend, liefdevolle aandacht zijn woorden die in mij opkomen als ik aan mijn eerste sessie bij Esther denk. Esther's zachte en krachtige energie werkt door in alles. Ik voelde me gezien en gehoord, al kwamen er in deze sessie niet eens per se veel woorden aan te pas. Gewerkt wordt op de massage tafel, met o.a. drukpunten massage, energie werk, heerlijk ruikende oliën kwamen voorbij en voedingspatronen werden uitmeten. Een rustgevend uitzicht op de tuin vanaf de massagetafel. Ik vond het jammer dat de sessie afgelopen was:) Na de sessie was ik wat moe, dat was in dit geval een goed teken, dat m'n lichaam nieuwe balans kon doorvoeren. Dankjewel Esther! wat fijn dat jij en je praktijk er zijn. In roerige tijden zo een liefdevol, warm, weldadig rustpunt. Ik kan het echt aanbevelen.

Nardy Hettema, coach io