Volg de dagelijkse energie routine ten behoeve van jouw gezondheid

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 16:21

Onze moderne leefwereld is lastig 'bij te benen' voor ons lichaam

Onze leefwereld is zo snel verandert de afgelopen jaren en ons lichaam heeft zich niet zo snel  aan kunnen passen. Ons lichaam houdt nog van het natuurlijk verloop van de dingen. Maar om ons heen is veel kunstmatig geworden. Denk aan voeding, vervuilde lucht, kunstmatige elektromagnetische energieën.

Stel je even het verschil voor van jou werkend achter een laptop met dichte muren om je heen, vloerbedekking onder je, kunstmatige kleding aan, voeding wat veelal bewerkt is, straling om je heen, stress van opdrachten die klaar moeten zijn.
Of jezelf in de buitenlucht, blote voeten op de aarde, je ziet de vogels die boven je vliegen en je kunt je eigen gekweekte pompoenen gaan oogsten.
Je lichaam zal in de tweede situatie makkelijker in balans blijven.

Houd je energieën gezond en levendig

Gelukkig hebben we een intelligentie meegekregen om bewust te zijn van deze verschillen en dus kunnen we aan onze gezondheid werken en ook dealen met de eerste situatie.
Alles in ons en om ons heen bestaat uit energie. Jouw energetische lichaam reikt verder dan je fysieke lichaam en is in feite de basis, de mal, voor je fysieke lijf. Materie volgt op energie.
Alle energieën om je heen (ook energieën van andere mensen natuurlijk) hebben invloed op jou. De energieën om je heen daar heb je natuurlijk veelal geen invloed op. Maar de energieën in jou, hiervoor kun je zorg dragen.
Wanneer je energieën levendig en gezond zijn is je lichaam dit ook. De dagelijkse energie routine helpt hierbij.

De energetische oefeningen van Donna Eden

Donna Eden trekt in de hele wereld volle zalen en leert mensen hoe ze met de energieën van het lichaam kunnen werken. Donna kan al op jonge leeftijd energie bij mensen waarnemen en heeft haarzelf via energetische oefeningen genezen van MS. Ze heeft de Eden-methode ontwikkeld en velen opgeleid tot energetische therapeuten middels deze methode.

Zelf ben ik super enthousiast over deze vrouw. Ik heb haar boek, ‘Werken met energetische geneeskunde’ gelezen en haar filmpjes bekeken. Donna straalt zo’n blije energie uit en daarnaast werd ik geïntrigeerd door alle informatie in het boek.
Ze legt in haar boek uit dat er in ieder geval negen energetische systemen werkzaam zijn in jouw lichaam. Een voorbeeld van een energetisch systeem zijn de meridianen (duizenden jaren terug al bekend en nu ook wetenschappelijk bewezen). Meridianen zorgen voor het energietransport naar tenminste één orgaan. Wanneer je met je energetische lichaam werkt om bepaalde blokkades op te heffen en weer balans te brengen, werkt dit weer door naar je fysieke lichaam. Je werkt zo direct aan de basis van jouw gezondheid.

Doe in 5 minuten de dagelijkse energie routine voor meer energie, vitaliteit, minder pijn en een boost voor je immuunsysteem

Mij geeft deze dagelijkse routine een soepelere start van de dag en een lichter gemoed. Wanneer ik moe ben maken de oefeningen mij weer energieker en helder van geest.
En wat fijn om die 5 minuten aandacht te hebben voor jezelf en bewust de dag in te stappen of juist af te sluiten. Bepaalde oefeningen kun je er ook uitpikken om tussendoor te doen. Je kunt deze routine 1 of 2 keer per dag doen en meer kan ook natuurlijk als dit goed voelt. Bekijk het filmpje onder Donna Eden’s Daily Energy Routine. Hieronder heb ik de oefeningen uitgeschreven zodat je deze gemakkelijk kunt doen.
Ik zou zeggen, het proberen meer dan waard!! Doe er je voordeel mee.

 

 • De 4 kloppunten
  Klop allereerst op je jukbeenderen (maagpunt 2), adem diep in en uit (helpt bij aarden)
  Klop ten tweede op het kuiltje tussen je sleutelbeen en je borstbeen) (geeft vitaliteit)
  Klop ten derde op je thymus (nierpunt 27) (boost voor je immuunsysteem)
  Klop ten vierde op je miltpunten, net onder je oksel, ter hoogte van de 1e rib als je naar beneden gaat vanaf je tepel, ongeveer ten hoogte van je bh-bandje

 

 • Schouders kruislings afwrijven
  Leg je linkerhand op je rechterschouder en wrijf naar beneden af tot aan je heup. En zo andersom. Op de uitademing ga je naar beneden (brengt harmonie in je kruislingse energieën, geeft helderheid)

 

 • De kruisloop

      Maak een overdreven looppas en tik kruislings met je linkerhand je rechterknie en andersom. (goed voor balans in linker- en rechter        hersenhelft)

 

 • De Wayne Cook houding
  Ga zitten en leg je rechtervoet net over je linkerknie. Leg je linkerhand op je enkel en je rechterhand over de onderkant van je voet. Op een inademing trek je de voet iets naar je toe en ga je goed rechtop zitten, op een uitademing ga je weer iets naar voren. Wissel van kant.
  Zet je benen weer op de grond en je breng je handen naar je hoofd. Vingers tegen elkaar en je duim tegen je derde oog (het punt tussen je wenkbrauwen) En adem stevig in en uit.
  Strijk vervolgens met je vingers naar buiten toe.

 

 • De kruinstreek

      Houd je vingers op je voorhoofd en ga opnieuw met je vingers van binnen naar buiten toe en houd je duimen tegen je slapen aan.          Ga met je vingers telkens een stukje naar achteren en strijk vanuit je haargrens naar buiten en zo verder tot aan onderin je nek.                Alsof je je schedel iets opent om ruimte te maken.

 

 • Verbinding hemel en aarde

Deze oefening is waarschijnlijk de oudst geschreven energetische oefening in de wereld.
1) Wrijf in je handen
2) Schud ze uit

3) Handen op je dijen, vingers gespreid

4) Zwaai je handen op een diepe uitademing naar buiten en breng je handen voor je borstbeen in gebedshouding.

5) Vanuit de gebedshouding 1 hand naar boven uitstrekken, met vlakke hand naar boven. De andere hand strek je uit naar beneden, ook met vlakke hand. Strek je armen zover mogelijk uit en doe dit een aantal keer. Tijdens een inademing strek je uit, tijdens een uitademing kom je terug in de bidhouding.

6) Hang dan naar beneden op een uitademing en adem een aantal keren zo in en uit.
7) Kom dan weer naar boven al slingerend van links naar rechts.
8) Strek je weer uit, zet de rug van je handen tegen elkaar en maak een cirkelbeweging naar buiten toe.

 • Dichtritsen

     Je handen liggen in je schaamstreek en je gaat voorlangs met je handen tot aan je onderlip. Dit is het conceptievat of de Jenn Mo.           Als je bij je onderlip bent beeld je je in dat je jezelf afsluit met een slot en het sleuteltje weggooit. Dit maakt dat je beter bent                   afgeschermd tegen negativiteit van buiten.

 

 • Inhaken
  Bij het inhaken maak je verbinding tussen het conceptievat (Jenn Mo) en gouverneursvat (Tou Mo)
  Breng 1 middel of wijsvinger bij de navel en de andere middel/wijsvinger bij je derde oog (tussen je 2 wenkbrauwen). Bij inademing zet je iets grote druk en bij de uitademing mag de druk iets minder. Adem zo een aantal keren in en uit. (helpt om tot jezelf te komen, ook goed voor slapen gaan)

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.