De wonderlijke werking van GEUR

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 15:11

We staan er niet zo vaak bij stil, althans dat deed ik vὸὸr mijn opleiding tot sensitherapeut in ieder geval niet…
De werking van geur op onze gezondheid!


Geur als therapie noem je aromatherapie. Aroma’s (geuren) worden op natuurlijke wijze uit heilzame planten gewonnen in de vorm van een etherische olie. Etherische olie is een zeer geconcentreerde olie uit bijvoorbeeld de knol, stengel, bast, bloesem of de vrucht van deze plant.


Etherische olie ruikt natuurlijk lekker en daar word je al blij van. Daarnaast heeft het ook een geneeskrachtige werking. Elke olie bezit haar eigen unieke samenstelling en werkt op haar eigen manier in op jouw lichaam.


De geschiedenis van het gebruik van etherische oliën?
In de bijbel staan al verhalen over aromatherapie. Maria Magdalena gebruikte Nardus olie voor de zalving van de voeten van Jezus. De Nardus olie staat bekend om haar kalmerende werking. Bij de Romeinen en de Grieken werd aromatherapie ook gebruikt veelal voor bepaalde rituelen. Bij ons in West-Europa was aromatherapie in de 18e en 19e eeuw heel gebruikelijk. Later werd dit overgenomen door het gebruik van chemische middelen.

Waarom werkt etherische olie zo fantastisch?
Ook al zien we het niet, alles om ons heeft een bepaalde trilling, ofwel frequentie. Dit is wetenschappelijk bewezen. Frequentie is de elektrische energie die constant is tussen 2 punten van het voorwerp wat je meet.

Jouw lichaam heeft ook een frequentie. Interessant niet?
Een gezond lichaam heeft een frequentie tussen 62 en 78 MHz. MHz staat voor megahertz (1 MHz is 1.000.000 herz) en dit is de maat voor het aantal keer per seconde dat iets gebeurt. Wanneer je stil op een stoel zit heb je het idee dat er niet zoveel gebeurt, maar ondertussen 😉…

Het mooie en wonderlijke is dat je op vele manieren invloed kunt uitoefenen op deze trilling. Je weet het eigenlijk wel, maar we leggen niet altijd deze link. Wanneer je iemand om je heen hebt met veel angst of boosheid voel je die negatieve energie en raakt dit jou ook. Zelf herken ik dit wel in relatie tot mijn kinderen, vooral wanneer mijn frequentie laag is. Dan laten de kinderen dit meteen merken door boos en huilerig gedrag. Even afstand en actie ondernemen om mijn eigen frequentie weer te verhogen, denk ik dan.   
Natuurlijk andersom, als iemand jou liefdevol aanraakt springt je frequentie en geluksgevoel dus ook omhoog 😊

Wanneer je ziek bent is je frequentie 58 MHz of zelfs lager. En hoe zorg je nu dat je deze weer verhoogt? Voeding heeft natuurlijk invloed. Verse voeding heeft een frequentie van 15 MHz tegenover ingeblikt of verwerkte voeding met 0 Hz. Kruiden komen tot aan 27 MHz.

En dan nu de klapper, namelijk etherische oliën. Deze hebben een frequentie tussen de 52 en 320 MHz. Dit heeft dus een goede werking.

 

Aanbrengen van de etherische olie
Je kunt de etherische olie inademen, bijvoorbeeld via een diffuser. Het lichaam neemt de olie dan heel snel op. Direct op de huid kan natuurlijk ook. Via de voetzolen verspreid de olie zich binnen 21 minuten naar elke cel in het lichaam.

 

Etherische olie bij Binnengevoel

Ik maak voor jou een eigen intuïtief uitgekozen etherische olie met 3 geuren. Wanneer meerdere oliën samen worden gebruikt heeft dit namelijk nog meer effect. Ik meet de energiewaarden (Bovis) van jouw organen. En breng de olie aan op je voeten, op de punten die overeenkomen met deze organen. Zo brengen we dus heel direct de hoge frequentie aan naar de organen die dit het hardste nodig hebben.

Wat niet wegneemt dat het op je hele lichaam inwerking heeft. De olie neem je mee naar huis en kun je bijvoorbeeld dagelijks even op je pols smeren. Jouw eigen geur waarvan je weet dat die je helpt aan een hogere frequentie!

Natuurlijk samen met alle andere dingen die je kunt doen, positieve gedachten, goede voeding, fijne mensen om je heen, erop uit in de natuur. Maar het belangrijkste is, je hebt zelf invloed en etherische olie geeft een mooie ondersteunende boost.

Reactie plaatsen

Reacties

Nel Goedbloed
3 jaar geleden

Hoi Esther,
Maandag bij de lunch in het Grote Huis noemde je jouw site. En ik heb het gelezen. Mooi wat je doet! Ik weet je te vinden. Goed om te weten dat geuren de trilling kunnen verhogen in het lichaam.
Twee tips voor je site (kan het niet laten, zodat je jouw site nog beter kan maken).
Door de Blog te lezen, kon ik pas een reactie plaatsen. Misschien goed om dat te zetten onder: Contact.
En verder zag ik nog een leeg vlak voor een foto onder kopje Sensitherapeut, helemaal onderaan.
Veel succes met je mooie praktijk!!
Groetjes, Nel