Leef jij met een conflict?

Gepubliceerd op 29 oktober 2023 om 14:18

Het gebogen figuur draagt een lampje mee waarvan de bedrading in conflict is, blije personages staan rechtop met goede bedrading.
Getekend door Jesse Riphagen - @JoszuArt

Leef jij met een conflict? Deze vraag kwam pas weer eens bij me op. Een tijdje terug heb ik de cursus Germaanse Geneeswijze gevolgd bij Erica ten Veldhuys. Ik vond het superinteressant en het maakte mij weer des te meer bewust van de invloed van onze geest op ons lichaam. En vooral ook van de noodzaak om conflicten in jezelf op te lossen.

In de Germaanse Nieuwe Geneeswijze wordt dit verband tussen een conflict en ziekte heel nauwgezet beschreven. Dr. Hamer heeft hiervoor grootschalig onderzoek gedaan waarbij ook foto’s van de hersenen zijn gemaakt en allerlei verbanden tussen een bepaalde ziekte en daarbij een bepaald soort conflict konden worden vastgelegd.

Maar los daarvan, of je dit nu wel of niet precies voor waar aanneemt. Zelf merk ik wel heel goed wanneer er een conflict in je leeft je energie voelt weglekken. Je bent niet in overeenstemming met wat je nodig hebt.

Wat bedoel ik hier nu precies mee?
Zelf had ik jaren terug regelmatig last van mijn keel. En wanneer ik nu terugkijk zie ik heel duidelijk dat ik die tijd dingen gewoon maar slikte, terwijl ze niet bij mij paste. Ik gaf niet duidelijk mijn grens, mijn gevoel aan.
In de Germaanse Geneeswijze spreekt men van verschillende soorten conflicten zoals een scheidingsconflict, onmachtsconflict, eigenwaardeconflict, angstconflict, weerstandsconflict, zorgconflict etc.

Heb je het gevoel dat je wil zorgen, maar dit niet kunt door allerlei redenen. Je bent gescheiden van een geliefde en wil dit niet accepteren. Je wil graag iemand helpen maar voelt onmacht. Je loopt telkens weer tegen het gevoel aan tekort te doen.

De situatie om je heen kun je (vaak) niet veranderen, maar wel hoe jij hier tegenaan kijkt. Vaak is het een accepteren, loslaten en zelf in je kracht gaan staan. Het zinnetje wat alsmaar in je hoofd maalt brengt je bij het conflict wat in je leeft. Spreek je uit, vraag iemand om een bredere blik op je situatie en neem een andere overtuiging aan. Dit maakt een wereld van verschil. Je gaat weer rechtop lopen en je lampje kan weer gaan branden.  

Tijdens een sensibehandeling komen we via het lichaam, blokkades tegen die bij bepaalde thema’s horen. Bijvoorbeeld “Je wil steeds te veel waardoor je het lastig maakt voor jezelf” of "Je voelt je eenzaam" of "Je zit vast in je familiepatroon". Je komt zo via een korte weg bij het conflict wat in jou leeft. Dan kun je hier een groeipunt/ andere kijk op formuleren.

Reactie plaatsen

Reacties

Annie van Lieshout
8 maanden geleden

Mooi stukje Esther, ben het met veel dingen eens. Tijdens een wandeling wil ik hier graag meer van horen๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜